• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Hepsiburada Kime Ait Sahibi Kimdir?

Kemal Ayhan

Administrator
Yönetici
Hanzade Vasfiye Doğan Boyner (11 Kasım 1972) Türk iş insanı, hayırsever, girişimci ve e-ticaret öncüsü. Türkiye, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'nın en büyük e-ticaret ve teknoloji şirketlerini bünyesinde barındıran Doğan Online Şirketler Grubu’nun Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. “Doğu’nun Amazon”u olarak anılan Hepsiburada e-ticaret platformunun Başkanıdır. Temmuz 2019'da Forbes dergisi, kendisini “dünyanın en başarılı kadın teknoloji girişimcilerinden biri” ilan ederken,[1] Fortune Türkiye ülkenin dijital dönüşümüne liderlik ettiğini belirtmiştir.[2]

Doğan Boyner, girişimcilik alanındaki başarılarının yanı sıra, Türkiye’deki köklü birçok şirketin yönetiminde de liderlik yapmıştır. Enerji, medya, sanayi, ticaret, sigorta ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Türkiye'nin en büyük holdinglerinden Doğan Holding'in Başkan Yardımcısı’dır. Öncesinde, Türkiye'nin en çok satan günlük gazetelerinden biri olan Posta'nın da bulunduğu Doğan Medya Grubu'nda Başkanlık görevini üstlenmiştir. Petrol Ofisi'nin Başkanlığını da yürütmüş olan Doğan Boyner, Doğan Holding ile Orta Avrupa'nın önde gelen petrol ve gaz şirketi OMV arasında stratejik iş birliği kurmak üzere yapılan ortaklık anlaşmasında aktif rol almış, ardından Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.[3]

Uluslararası forumlara konuşmacı olarak katılan Doğan Boyner, Davos’da yapılan 2020 Dünya Ekonomik Forumu (WEF) yıllık toplantısında [4] ve Paris'te gerçekleştirilen 2019 Fortune Global Forumu’nda da konuşmacı olarak yer almıştır.[5] Global İlişkiler Forumu'nun Kurucu Üyesi ve Başkan Yardımcısı, Brookings Enstitüsü Mütevelli Heyeti Üyesi ve Columbia Üniversitesi Columbia Business School'da Gözetmenler Kurulu'nda aktif roller almaktadır.[6]

Geri