• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Yollar/binalar için yeni beton karışımları bulmak amacıyla dünyanın en büyük süper bilgisayarları hiç kullanıldı mı?

Kemal Ayhan

Administrator
Yönetici
Süper bilgisayarların kullanıldığı yalnızca birkaç senaryo biliyorum, özellikle de iklim modelleme vb.

Bu tür bir bilgi işlem gücüyle, çeşitli testleri yapmak için tüm bu gücü kullanacak bir program kodlamanın mümkün olup olmadığını merak ediyordum. bitkiler/otlar ve geleneksel beton karışımları, daha uzun ömürlü veya sağlam bir şey yapıp yapamayacağınızı görmek için (burada ulaşım terminolojisini bilmiyorum kusura bakmayın)... ama sanırım burada genel sorumu anladınız.

Yoksa süper bilgisayarlar bu şekilde çalışmıyor mu? Her türlü düşünceye hoş geldiniz, bu gece bunu düşünüyordum ve merak ediyordum... peki ya tüm yol onarım sorunlarını bir gecede çözebilseydik, ya bu daha önce denemediğimiz bir tür kombinasyon olsaydı, bazı şeylerin denendiğini biliyorum , ama süper bir bilgisayar her şeyi deneyebilir... sanırım oldukça hızlı bir şekilde. İşin içinde o kadar çok değişken var ki acaba bu sadece insanların mı kaçırdığı bir şey? Yolların dondurucu ve dondurucu olmayan havaya, dev yarı ağırlığa vb. dayanabilmesi için eksik olan bazı bileşenler var

. Periyodik tablodaki elementlerin, bitkilerin veya kaçırdığımız bir şeyin birleşimi... ve değişkenler sonsuz olduğundan, bunu çözmek için yaratılabilecek herhangi bir kodlama olduğunu düşünüyor musunuz? Betonun iklim değişikliğini bir nevi çözdüğünü anlıyoruz, çünkü uzun ömürlü yeşil bir beton aynı zamanda diğer yeşil enerjilerin yayılmasına da olanak tanır, vb.

yani ben inşaat mühendisi veya mimar değilim. ancak Almanya'da daha dayanıklı olması için farklı bir bileşimden (örneğin kısmen karbon) oluşan beton üzerinde araştırmalar yapılıyor ve iklim nötrlüğü ana odak noktası haline gelecek.

Betonun büyük ölçüde yapıldığı kum er ya da geç tükenecek.

bunu anlamak için süper bir bilgisayara ihtiyacınız yok. ama sonraki konuşmacıların ne söyleyeceğini çok merak ediyorum çünkü kesin olan bir şey var: burada hepimiz her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. ve diğer ülkeler de betonu daha da "akıllı" hale getirmek için kısmen farklı stratejiler izliyor.

Peki, bunu şu terimlerle düşünün:

1) Eğer kanseri/diyabeti/alzheimer'ı veya diğer ciddi hastalıkları tedavi edebilseydik, bunu başaracağımızı düşünmüyor musunuz? Yapabilirdik, ama o zaman büyük ilaç şirketleri milyarlarca $$ kaybetmeye katlanırdı ve buna şimdi sahip olamayız, değil mi?

2) 40 yılı aşkın bir süre önce elektrikli arabalara/kamyonlara/uçaklara vb. sahip olabilirdik, ancak petrol çarları ve araba üreticileri de gazilyonlarca $$ kaybederdi ve şimdi buna kesinlikle sahip olamayız, değil mi?

Soooo, bazı süper kandırılan, çevre dostu yol yüzeyi malzemelerinin bulunması, diğer birçok büyük sektöre zarar verecektir, bu nedenle, bu seçenekler, en azından kesinlikle gerekli hale gelinceye kadar kullanılmayacaktır ve yukarıda bahsedilen endüstriler, kendilerine uygun bir çözüm bulabilirler. bundan kâr elde etmenin yolu......

ne yazık ki ama gerçek bu:(

Geri