• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Yeni Macbook aldım, pil sağlığı için nasıl kullanmalıyım

Damat Ferit

Yeni Üyemiz
Arkdaşlar selam. Yeni macbook aldım. İlk defa kullanıyorum. Pil sağlığı hakkında bilgim yok. Sizce nasıl pil sağlığını koruyabilirim. Lütfen cevaplarınızıo yazın

Çözüm
Hocam 2015 pro modelini kullanan çok kişi var çevremde, 2017 pro eşimde 2020 air kendimde var, piline birşey olmuyor kafana göre kullan, zaten şarj vs değerini kendi ayarlıyor. 300-500 döngüye gelsede birşey olmuyor.

Pilini 0 a kadar genelde indiriyor ve 100 e kadar dolduruyor çoğu zaman fişte çoğu zaman normal kafama göre kullanıyorum. 4 yıl oldu 12-14 saat şarjı gidiyor. Bu sadece bana özel değil çevremdeki herkeste durum bu şekilde. Ha 2015 modelini kullanan 6 saate düşmüş pil ömrü vs yani. Oda olsun 10 sene olmuş adaptör değişmiş sahte adaptör takmış birşey olmuş.

Öyle seviye vs yok şarja takılı kullanma yok tak çıkar vs takılmana gerek yok. İstediğin gibi yüklen, gerekirse 80-90 derecede çalışsın hiç problem yok. Çok yükte pili...
Hocam 2015 pro modelini kullanan çok kişi var çevremde, 2017 pro eşimde 2020 air kendimde var, piline birşey olmuyor kafana göre kullan, zaten şarj vs değerini kendi ayarlıyor. 300-500 döngüye gelsede birşey olmuyor.

Pilini 0 a kadar genelde indiriyor ve 100 e kadar dolduruyor çoğu zaman fişte çoğu zaman normal kafama göre kullanıyorum. 4 yıl oldu 12-14 saat şarjı gidiyor. Bu sadece bana özel değil çevremdeki herkeste durum bu şekilde. Ha 2015 modelini kullanan 6 saate düşmüş pil ömrü vs yani. Oda olsun 10 sene olmuş adaptör değişmiş sahte adaptör takmış birşey olmuş.

Öyle seviye vs yok şarja takılı kullanma yok tak çıkar vs takılmana gerek yok. İstediğin gibi yüklen, gerekirse 80-90 derecede çalışsın hiç problem yok. Çok yükte pili çok hızlı biter, normal kullanımda günü rahat çıkarır. Pil seviyesi inmiyor kısacası. Döngüsü var 500 mü 1000 mi ne ordan sonra düşmeye başlıyor ama kafadan 6-12 saat gidiyor yani takıl boşver.

Çözüm
Apple’ın bunu düşünüp de ona göre önlem almadığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Siz ihtiyacınıza göre kullanın, pil için en iyisini mac bilir zaten. Evdeyken fişe takılı kullanabilirsiniz. Böylelikle pil döngü sayısını düşük tutarsınız. Pil sağlığını korumak için mac bazen pilden, bazen adaptörden kullanır bu durumda.

Geri