• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

William van der Woodsen "Zaire" ve "Demokratik Kongo Cumhuriyeti" hakkında ne demek istiyor?

Dedikoducu Kız: Prenses Çeyiz (S05E17) aşağıdaki değişimi içerir:

William vdW: Eric'in Zaire'den dönemediği için üzgünüm .
Serena vdW: Sanırım artık buna Demokratik Kongo Cumhuriyeti diyorlar.
William vdW: Öyle, ama inanın bana değil.
William van der Woodsen, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden Zaire olarak söz ediyor ve bu ifadeyi düzeltiyor, ancak " Öyle yapıyorlar, ama bana güvenin, öyle değil " yanıtını veriyor. Birisi bana bu yorumun ne anlama geldiğini açıklayabilir mi?

Anekdot zamanı. Lütfen 3. paragrafa atlamaktan çekinmeyin :)

Siyaset okuduğumda öğretmenim ısrarla " Hopfl'un Ülke Adlandırma Kuralı" ndan söz ederdi ; esasen, Çin 'Halk Cumhuriyeti' (aslında otoriter ve komünisttir) veya Birleşik Krallık (kendisine göre, temelde bir cumhuriyettir ve özellikle birleşik değildir).

William (gösterişli bir şekilde) ülke hakkındaki üstün bilgisini sergiliyor. Kendisi, Hopfl Kuralı'na uygun olarak, ülkeyi yönetenlerin insanlardan demokratik ve cumhuriyetçi olarak adlandırmalarını isteyebileceklerini, ancak yakın tarihinin çoğunda yozlaşmış bir diktatörlük olduğunu ve şu anda en iyi şekilde " pek demokratik olmayan " olarak tanımlanabileceğini öne sürüyor .

Geri