• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

WhatsApp mesajlarını yeni iPhone'uma aktar

Mandıra Filozofu

Moderator
Yönetici
Herkese merhaba,
son birkaç yıldır Android kullanıyorum. Geçenlerde kız kardeşimden yeni bir iPhone 12pro aldım. Şimdi eski Whatsapp verilerini Android'den yeni iPhone'uma aktarmak istiyorum.
Lütfen tüm Android whatsapp mesajlarımı/resimlerimi iPhone'uma nasıl başarılı bir şekilde aktarabileceğimi bana bildirin.
PC olmadan mümkün mü?
Birisi bana ücretsiz/güvenli bir çözüm önerebilir mi?

Çözüm
Merhaba, WhatsApp mesajlarını Android'den yeni iPhone'unuza aktarmanın dört yolu vardır. Pro Android'den iPhone'a Aktarım aracını, E-posta sohbetini, iOS'a Taşı'yı ve WhatsApp Yedekleme'yi aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz:
1. Adım: Android telefonunuzda şuraya gidin: Ayarlar > Sohbetler > Sohbet yedekleme > Google Drive'a Yedekle > Yedekle .
Adım 2: Yedekleme tamamlandıktan sonra, son yedeklemeyi kontrol etmek için Ayarlar > Sohbet ayarları > Konuşmaları yedekle seçeneğine geri dönebilirsiniz . Daha sonra WhatsApp uygulamasını Android telefonunuzdan kaldırın.
Adım 3: WhatsApp'ı iPhone'unuza indirip yükleyin ve iPhone'unuzda aynı WhatsApp hesabıyla oturum açın.
Adım 4: Açılan...
WhatsApp kullanıcıları nihayet tüm sohbet geçmişlerini mobil işletim sistemleri arasında taşıyabilecek; bu, kullanıcıların bugüne kadarki en büyük taleplerinden biri oldu. Şirket bugün, mobil işletim sistemleri arasında geçiş yaparken WhatsApp sesli notlarını, fotoğraflarını ve konuşmalarını cihazlar arasında güvenli bir şekilde taşımalarına olanak tanıyan hem iOS hem de Android cihaz kullanıcılarının kullanımına sunulacak bir özelliği tanıttı.

Şirketin bir süredir bu tür bir işlevsellik üzerinde çalıştığı söyleniyordu ancak başlangıçta hangi cihazların destekleneceği veya ne zaman piyasaya sürüleceği henüz bilinmiyordu.

Ürün sızıntılarında, WhatsApp'ın, Android'in yerleşik aktarım uygulaması olan ve kullanıcıların dosyalarını bir Android cihazdan diğerine taşımasına veya iOS'tan Android'e geçiş yapmasına olanak tanıyan Google Veri Aktarım Aracı'na entegrasyon üzerinde çalıştığı görülüyor .

Ancak WhatsApp'ın bugün tanıttığı özellik, Samsung cihazlarıyla ve Samsung'un Smart Switch olarak bilinen kendi aktarım aracıyla çalışıyor . Bugün Smart Switch, kullanıcıların kişileri, fotoğrafları, müzikleri, mesajları, notları, takvimleri ve daha fazlasını Samsung Galaxy cihazlarına aktarmalarına yardımcı oluyor. Artık WhatsApp sohbet geçmişini de aktaracak.

WhatsApp, yeni aracı Samsung'un Galaxy Unpacked etkinliğinde tanıttı ve önümüzdeki haftalarda Samsung'un en yeni Galaxy katlanabilir cihazlarının bu özelliğe sahip olacağını duyurdu. Bu özellik daha sonra Android'e daha geniş bir şekilde sunulacak. WhatsApp, iOS kullanıcılarının ne zaman erişim kazanacağını söylemedi ancak WhatsApp sözcüsü TechCrunch'a ekibin bu özelliği dünya çapındaki kullanıcılara sunmak için çalıştığını söyledi.

Bu özelliği kullanmak için WhatsApp kullanıcıları eski ve yeni cihazlarını USB-C - Lightning kablosuyla bağlayacak ve Smart Switch'i başlatacak. Yeni telefon daha sonra eski telefonunuzu kullanarak bir QR kodunu taramanızı ve WhatsApp geçmişinizi dışa aktarmanızı isteyecektir. Aktarımı tamamlamak için yeni cihazda WhatsApp'ta oturum açıp mesajları içe aktaracaksınız.

Şirket, böyle bir özelliğin oluşturulmasının önemsiz olmadığını, çünkü hizmetindeki mesajların varsayılan olarak uçtan uca şifrelendiğini ve kullanıcıların cihazlarında saklandığını da açıkladı. Şirket, bunun, sohbet geçmişini işletim sistemleri arasında taşıyacak bir aracın oluşturulmasının, hem WhatsApp'ın hem de işletim sistemi ve cihaz üreticilerinin bunu güvenli bir şekilde oluşturmak için ek çalışma gerektirmesi anlamına geldiğini söyledi.

WhatsApp'ın yedekleme özelliği yok mu? Yeni bir telefona yüklediğimde her zaman yedeklenmiş verileri indirme seçeneği sunuyorum, Apple kullanmadığımı kabul ediyorum, ancak bunun benzer bir süreç olacağını düşünmüştüm, hesabınız cep numaranıza kayıtlı WA'yı iPhone'da etkinleştirdiğinizde, size önceki tüm konuşmaları indirme seçeneğini sunmalıdır.

Merhaba, WhatsApp mesajlarını Android'den yeni iPhone'unuza aktarmanın dört yolu vardır. Pro Android'den iPhone'a Aktarım aracını, E-posta sohbetini, iOS'a Taşı'yı ve WhatsApp Yedekleme'yi aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz:
1. Adım: Android telefonunuzda şuraya gidin: Ayarlar > Sohbetler > Sohbet yedekleme > Google Drive'a Yedekle > Yedekle .
Adım 2: Yedekleme tamamlandıktan sonra, son yedeklemeyi kontrol etmek için Ayarlar > Sohbet ayarları > Konuşmaları yedekle seçeneğine geri dönebilirsiniz . Daha sonra WhatsApp uygulamasını Android telefonunuzdan kaldırın.
Adım 3: WhatsApp'ı iPhone'unuza indirip yükleyin ve iPhone'unuzda aynı WhatsApp hesabıyla oturum açın.
Adım 4: Açılan pencerede " Mesaj Yedeklemesi Bulundu " göründüğünde Geri Yükle'yi seçin . Adım 5: WhatsApp'ın tüm yedekleme mesajları Android'den iPhone'a taşınana kadar bekleyin. Umarım bu sizin yardımınız olacaktır.

Çözüm
Geri