• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Sigarayı bırakmaya hazırlanıyorum

Mandıra Filozofu

Moderator
Yönetici

Sigarayı bırakmaya hazırlanıyorum​

Hazırlık, sigarayı başarıyla bırakmanın anahtarıdır. Planınız, sizin için işe yarayan şeylerin bir karışımı olacaktır, bunlara şunlar dahildir:

• neden sigara içtiğini düşünmek
  • sigara içtiğiniz durumlarla nasıl başa çıkacağınıza odaklanın
  • Durma nedenlerinizi düşünerek
  • bırakma tarihi belirlemek
  • ilaç tedavisi
  • arkadaşlardan ve aileden destek

Neden sigara içtiğinizi anlamak​

Bazı insanlar ergenliklerinde sigara içmeye başlar. Belki arkadaşları sigara içtiği için ya da yetişkin görünmek istedikleri için. Diğerleri için üniversitedeyken, işe başlarken ya da diğer insanların sigara içtiği bir sosyal çevrede olmak olabilir. Alternatif olarak, hiçbir belirgin neden olmadan başlamış olabilirsiniz.

İşte bu yüzden sigaraya neden başladığınızı ve neden hala sigara içtiğinizi anlamak önemlidir. O zamanlar sizi sigaraya başlatan şey şu anda hayatınızın bir parçası olmayabilir. Bu, sigarayı özleyebileceğiniz anlara hazırlanmanıza ve yoksunluk belirtileri ve istekleriyle başa çıkmanıza yardımcı olabilir.
.

Sigarayı bırakmayı planlıyorum​

Önceden plan yaparsanız sigarayı bırakma girişimlerinizde başarılı olma olasılığınız daha yüksektir. Bu, belirli bir bırakma tarihine hazırlanmayı ve bu tarihe doğru çalışmayı içerir.

Bazı insanlar normal rutinlerinden uzaktayken sigarayı bırakmayı daha kolay bulurlar. En iyi başarı şansı için bir gün seçip takvime işaretlemek ve bırakma girişiminize o gün başlamak önemlidir.

Sadece bir ay sigarayı bıraksanız bile, sigarayı tamamen bırakma yolundasınız demektir.

Hazırlık yapmak için yapabileceğiniz şeyler var.

Geri