• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Pil teknolojisi neden çağın gerisinde?

Mandıra Filozofu

Moderator
Yönetici
Geçtiğimiz 50 yılda Elektronik teknolojisi çok yol kat etti. Artık mobil bilgisayarlarımız, cep telefonlarımız ve yıllarca sürekli artan ve gelişen bir gelişme gösteren bir sürü başka teknolojimiz var, ancak pil teknolojisi değil, neden olmasın?

Geliştirilmesi zor bir teknoloji olduğu için mi? araba ve petrol endüstrisiyle ilgili mi? Pil teknolojisi diğer elektronik gelişmelere göre daha iyi olsaydı, E araçları çok daha yaşanabilir olurdu. Bir EV'deki en büyük maliyet ve ağırlık bataryadır; günümüzün yüksek teknoloji dünyasında bu, diğer teknolojilere göre çok geri kalmış görünmektedir.

Pille ilgili beni etkileyen bir şey şu.

Çoğu Lityum pil normal bir çöp kutusuna atılamaz. Peki onlardan nereye kurtulacaksınız? Onlarla ne yapacağımı bilmediğim için bir kutuda yığınla eski Dizüstü Bilgisayar pil hücresi, epeyce düz lityum pil ve birkaç tane daha var. Yerel belediye bunların nereye atılacağını bildiriyor mu? HAYIR Birleşik Krallık'ta bunları mavi veya siyah çöp kutusuna koyamazsınız, o halde onlarla ne yapmalısınız? Bu eski pillerden kaç milyon ton çöplükte olmalı, tüm bu lityum ve diğer şeyler toprağa sızdığında ne olacak?

Pil teknolojisi daha iyi olana kadar sabırsızlanıyorum. Pillerin saniyeler içinde şarj olmasıyla ilgili şeyler gördüğümü hatırlıyorum, Nerede? Daha iyi pillerle ilgili kamuoyunun bildiği görünüşte sıfır araştırma var.

Bunun nedeni kimyasal maddeler mi? Lityum ne kadar zehirlidir?

Eski bir Lityum pil alın ve içine bir bıçağın ucunu saplayın ( LÜTFEN çocuklar veya genç yetişkinler bunu denemek zorundaysanız, babalarının yetişkin gözetimi olmadan bunu yapmayın ), bakın ne olacak. Bu piller de tehlikelidir.

Temel olarak, çünkü bunu yapmak zor. İlk şey enerji yoğunluğunu arttırmaktır, daha sonra satılabilir bir ürün yapmak için çeşitli sıcaklıklarda güvenlik ve stabilite ve malzeme bulunabilirliği gibi şeylerin makul sınırlar içinde olması gerekir. Bunu çözen ilk şirket bir cinayet işleyecek, bu yüzden irade orada.

Ben de kelimenin tam anlamıyla saniyeler içinde şarj olan prototip piller hakkında bir şeyler okuduğumu hatırlıyorum, ama artık sessizleşti, yani onlarla ilgili sorunlar olmalı.

bu arada, lityum piller 1970'lerin teknolojisidir ve o zamana göre harikaydı, ancak artık daha iyi bir şeyin ortaya çıkmasının zamanı geldi. Özellikle delindiğinde veya başka bir şekilde ihlal edildiğinde kaynak makinesi gibi sönme eğilimlerinden hoşlanmıyorum.

Çoğu şeyde olduğu gibi sorun şu: (1) Li-ion piller, maliyetine göre yaptıkları işte gerçekten çok iyiler (2) Li-ion'a alternatifler ve/veya iyileştirmeler gerçekten, gerçekten pahalı. Okumaya devam ettiğiniz tüm bu buluşlar? Bunlar, doğası gereği, yaptıkları araştırmanın ticari olarak uygulanabilir olup olmayacağı konusunda hiçbir endişesi olmayan üniversite laboratuvarlarında gerçekleşiyor; dolayısıyla bu atılımların büyük çoğunluğu, hiçbir zaman bizim yapabileceğimiz ürünlere dönüşmeyecek. satın almak. Laboratuvardan çıkmayı başarsalar bile, yeni bir pil teknolojisinin başarılı olup olmayacağını kontrol eden pek çok başka faktör (güvenlik en önemli faktördür) vardır.

Bu "atılımların" birçoğu aynı zamanda araştırmanın mevcut teknolojiye teorik olarak uygulanmasıdır. Nanoteknoloji veya grafen pilleri daha iyi hale getirecek... aynı zamanda uygulandıkları hemen hemen her şeyi daha iyi hale getirecekler. Ancak bu teknolojilerin maliyeti ve fizibilitesi ortada değil.

Güvenlik konusuna gelince, Li-ion pillerin "güvensiz" olduğu histerisine bir son verebilir miyiz lütfen? Aynı argümana göre, benzin güvensizdir çünkü ateşe verilebilir, ancak bir şekilde kimsenin büyük depolar dolusu madde taşıyan araçlarda dolaşmakta bir sorunu yoktur. Benzin, uygun bakımla kullanıldığında tamamen güvenlidir ve Li-ion piller de öyle.

Geri