• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

PDF, Dosyalardan Drive'da her zaman açılır

Kemal Ayhan

Administrator
Yönetici
PDF'leri "Files by Google"da açarken her zaman Drive PDF Görüntüleyici'de açılır. Adobe'de açılmasını istiyorum.

İnternete baktım ve benzer birçok sorunla karşılaştım, ancak düzeltmelerin hiçbiri bende işe yaramıyor.

İşte diğer yazılarda bulduğum ve denediğim şey:

Drive ve Dosyalar'da önbelleği ve depolama alanını temizleme.
Hem Drive hem de Dosyalar için "Varsayılan Olarak Aç"ta "Uygulamanın bağlantıları açmasına izin verme" seçeneğinin seçilmesi.
"Ayarlar"->"Uygulamalar"->"Varsayılan uygulamalar"da değiştirebileceğim bir PDF seçeneği yok.
Dosyaların "Sistem ayarlarını değiştirme" izni reddediliyor.
PDF'leri Dosyalar'dan açarken varsayılan uygulama istemini zorlamak için başka bir PDF görüntüleyiciyi geçici olarak yüklemek (ki bunu yapmaz).
Geçici olarak başka bir dosya yöneticisi kuruyorum ve Adobe'yi varsayılan PDF görüntüleyicim olarak seçiyorum. Dosyalara taşınmaz.
Drive'ı devre dışı bırakmak, Adobe benim tek görüntüleyicimken PDF'yi Dosyalar'dan açmak. Adobe'de otomatik olarak açılıyor ancak tekrar etkinleştirdiğimde Drive'a geri dönüyor.
Drive'ı devre dışı bırakmak, birden fazla görüntüleyicim varken PDF'yi Dosyalar'da açmak, Adobe'yi seçip "Her Zaman"ı tıklamak. Tekrar etkinleştirdiğimde Drive'da açılmaya geri dönüyor.
Android 14 ile Google Pixel 8 Pro kullanıyorum. Son iki yılı aşkın süredir Pixel 6 cihazımda ve muhtemelen eski Pixel 3 cihazımda da aynı sorunu yaşadım, ancak tam olarak hatırlamıyorum.

Zaten tek bir çözüm bulmuşsunuz gibi görünüyor: Drive'ı devre dışı bırakırsanız o uygulamada hiçbir şey açılmaz.

Samsung Galaxy S23 cihazımda uygulama ayarlarını açtığımda Drive'ın uygulama bilgisinde "varsayılan olarak ayarla" seçeneği var ve buna tıkladığımda varsayılanları temizleme seçeneği çıkıyor. Genel bir "varsayılan uygulama" menüsüne gitmek yerine uygulamanın ayarlarına bakarsanız, bu istediğinizi başarabilir. Eskiden Pixel 3'üm vardı ama aynı şeye sahip olup olmayacağını hatırlamıyorum. Yine de denemeye değer. İyi şanlar!

Geri