Şahıs zamirleri yerine işaret zamirlerini ne zaman kullanabileceğinizi belirten kesin bir kural var mı?
Örneğin
Aşağıdakileri söyleyen bu Stack Exchange gönderisini gördüm
Almanca öğretmenim, işaret zamirleri kullanımımı birkaç kez düzeltti - onları çok sık kullanma eğilimindeydim - onları ne zaman kullanıp ne zaman kullanmayacağımı gerçekten açıklamadan.
Örneğin
Peki kız kardeşin nerede? Onu uzun zamandır görmüyorum .
Lingolia'daki bu sayfaya baktım ve bunun bir örneği varPeki kız kardeşin nerede? Onları uzun zamandır görmüyorum .
ama bunun meseleyi gerçekten açıkladığını görmüyorum. (Bu arada, aslında "the" gibi işaret zamirlerini düşünüyordum. Ancak Lingolia, "bu" ve "aynı" gibi diğer işaret zamirlerinden bahsediyor, dolayısıyla burada söylenenleri en iyi nasıl kullanacağımı da bilmek isterim. "onlar"?} halletmeli.)Oğlan kim? - Bunu bilmiyorum. Tanımıyorum onu.
Aşağıdakileri söyleyen bu Stack Exchange gönderisini gördüm
ama sanırım işaret zamirlerinin sözlü kullanımın dışında bu şekilde kullanıldığını birçok kez gördüm.Süt ekşi olduğu için çöpe attı.
Sözlü kullanımda bunun yerine sıklıkla der/die/das (gösterge zamiri olarak) kullanılır, ancak bu hem insanlar hem de nesneler için de geçerlidir.
"Sütü atabilir misin lütfen? Ekşi."
"Otto'yu gördün mü? Artık sakalı var."
Almanca öğretmenim, işaret zamirleri kullanımımı birkaç kez düzeltti - onları çok sık kullanma eğilimindeydim - onları ne zaman kullanıp ne zaman kullanmayacağımı gerçekten açıklamadan.