• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Metaverse bir sonraki şey olacak mı?

Mandıra Filozofu

Moderator
Yönetici
Bu şey her yerde ve gerçekten şaşırdım çünkü haberleri takip etmeye çalışıyorum ama Facebook'tan sorumlu robot onu bulana kadar bunu hiç fark etmedim. Bu sadece Zuckerberg ve FB'nin zorlaması mı yoksa herkesin üzerinde çalıştığı gerçek bir şey mi?
Dürüst olmalıyım ki bunda kesinlikle hiçbir değer görmüyorum, en azından görebildiğim kadarıyla. Ama gençler (artık onlardan biri değilim) bu işin içinde olabilir, yani covid'den önce bile gençlerin giderek daha fazla kendi dünyalarına girme, evde çalışma, evde oyun oynama eğilimini zaten görmüştüm. İnternet aracılığıyla giderek daha fazla etkileşime giriyoruz.

20 yıl önce hiç kimse nüfusun çoğunluğunun gün boyu küçük bir elektronik cihaza bağlı kalacağını düşünmezdi. Ona zaman verin ve oraya varacaktır. Çok fazla potansiyel görüyorum.

Genç ya da yaşlı bir ruh halidir. Biyolojik olarak yaşlı olmak, yeni kavramları kabul edemeyeceğiniz anlamına gelmez ve aynı durum tam tersi kombinasyon için de geçerlidir.

Facebook'ta gittikçe daha az tıkladığım bir sekmem var, artık ayda bir kontrol ediyorum. Orwellian haklı, ifade özgürlüğü bastırıldı ve kullanıcı tabanı reklamlarla beslendi, artık çekilişi göremiyorum ama bu yüzden artık burayı zar zor ziyaret ediyorum.

Geri