Görüşümü ekstrem vakalarla açıklamayı sıklıkla yararlı buluyorum. İnanmayanların bilinen bazı örneklerini inceleyelim: Din felsefesi konusunda uzmanlaşmış seçkin ateist filozof Graham Oppy ; Kimya konusunda oldukça yetkin ateist bir bilim adamı olan Peter Atkins ; Dünyaca tanınan ateist teorik fizikçi ve kozmolog Stephen Hawking ; ve kendisini agnostik olarak tanımlayan ünlü astronom ve bilim iletişimcisi Carl Sagan .
Örneğin, Tanrı'nın var olup olmadığı sorusu üzerine Carl Sagan bir keresinde şöyle demişti:
Bu tür geçmişe sahip -inandırıcı herhangi bir şeyi kavrama konusundaki yetersizliklerle gerçekten boğuşan- bireylerin ışığında, bu gerçekliği Mesih'e olan kurtarıcı iman armağanının evrensel olarak erişilebilir olduğu fikriyle uzlaştırmayı zor buluyorum. Graham Oppy gibi birinin, sözde Mesih'e olan kurtarıcı iman armağanını kucaklamayı ve uygulamayı ya da basitçe yeniden doğmayı "seçmeyi" "seçtiğini" tasavvur etmek benim için zor. Bir mucize, doğrudan vahiy veya Elçilerin İşleri 9'a benzer bir karşılaşma olmadığında, bunun nasıl makul bir şekilde ortaya çıkabileceğini görmek için gerçekten mücadele ediyorum.
Eğer Mesih'e olan imanı kurtarma teklifi Tanrı'nın evrensel bir armağanıysa, bu daha önce bahsedilenler gibi inanmayanları da kapsıyor mu? İmanı kurtarma fırsatı herkes için mevcutsa, Carl Sagan veya Graham Oppy gibi inançsız kişiler de bu hediyeden yararlanabilir mi?
Örneğin, Tanrı'nın var olup olmadığı sorusu üzerine Carl Sagan bir keresinde şöyle demişti:
Graham Oppy'ye Premier İnanılmaz'daki bir röportaj sırasında kendisini Tanrı'ya inanmaya ikna etmek için ne yapılması gerektiği sorusu soruldu . . Kendisi esasen belirsizliği ifade etti ve Tanrı hakkında daha önce incelediği sayısız argüman göz önüne alındığında, Tanrı'nın varlığına ilişkin yeni bir felsefi argümanın kendisi için ikna edici olacağına dair şüpheciliğe yöneldi. Benzer şekilde, Peter Atkins'e farklı bir vesileyle " Tanrı'nın varlığına sizi ikna edecek herhangi bir şey olabilir mi? " sorusu sorulduğunda , natüralizme olan sarsılmaz bağlılığı göz önüne alındığında, aklına ikna edici bir faktör gelmediğini belirterek yanıt vermişti.Ateist, Tanrı'nın var olmadığından emin olan, Tanrı'nın varlığına karşı ikna edici delilleri olan kişidir. Bu kadar ikna edici bir kanıt bilmiyorum. Tanrı uzak zamanlara, yerlere ve nihai nedenlere gönderilebildiğinden, böyle bir Tanrı'nın var olmadığından emin olmak için evren hakkında şu anda bildiğimizden çok daha fazlasını bilmemiz gerekir. Tanrı'nın varlığından emin olmak ve Tanrı'nın yokluğundan emin olmak bana, aslında çok az güven uyandıracak kadar şüphe ve belirsizlikle dolu bir konuda kendinden emin aşırılıklar gibi görünüyor . ( kaynak )
Bu tür geçmişe sahip -inandırıcı herhangi bir şeyi kavrama konusundaki yetersizliklerle gerçekten boğuşan- bireylerin ışığında, bu gerçekliği Mesih'e olan kurtarıcı iman armağanının evrensel olarak erişilebilir olduğu fikriyle uzlaştırmayı zor buluyorum. Graham Oppy gibi birinin, sözde Mesih'e olan kurtarıcı iman armağanını kucaklamayı ve uygulamayı ya da basitçe yeniden doğmayı "seçmeyi" "seçtiğini" tasavvur etmek benim için zor. Bir mucize, doğrudan vahiy veya Elçilerin İşleri 9'a benzer bir karşılaşma olmadığında, bunun nasıl makul bir şekilde ortaya çıkabileceğini görmek için gerçekten mücadele ediyorum.
Eğer Mesih'e olan imanı kurtarma teklifi Tanrı'nın evrensel bir armağanıysa, bu daha önce bahsedilenler gibi inanmayanları da kapsıyor mu? İmanı kurtarma fırsatı herkes için mevcutsa, Carl Sagan veya Graham Oppy gibi inançsız kişiler de bu hediyeden yararlanabilir mi?