• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

John Adams'ın Amerikan tarihi üzerindeki etkisiyle ilgili sözü neydi?

Kemal Ayhan

Administrator
Yönetici
John Adams'ın "yaylara dokunması ve tekerlekleri döndürmesi" hakkında bir şeyler söylediği bir alıntı var; bu, Devrim Savaşı'na giden olayları etkileyen eylemlerinin bir metaforu. Birisi bana tam teklifi verebilir mi diye merak ediyorum.

“Musa'nın, 'Ben kimim ki bu büyük halkın önünde girip çıkayım' sözü değil mi? Geçip giden büyük olayları ve hızla ilerleyen daha büyük olayları, bu tür etkilere sahip olan ve olacak olan bazı yaylara dokunmada ve bazı küçük çarkları döndürmede aracı olabileceğimi düşündüğümde, bu olaylar karşısında bir huşu duyuyorum. Kolayca tarif edilemeyen zihnim. Büyük Britanya, sonunda Amerika'yı son adıma, ondan tamamen ayrılmaya itti; sadece parlamentosundan değil tacından da tam ve mutlak bir bağımsızlık. Çünkü 15'inci günün kararlılığının miktarı budur. Britanya'dan tamamen ayrılmak için kendi aramızda konfederasyon veya yabancı uluslarla ittifaklar gerekli değildir. Bu, hükümetlerin kurulmasına yönelik kararın tüm niyet ve amaçlara yönelik olarak yaptığı gibi, kraliyet, parlamento ve ulus altındaki tüm otoritenin ortadan kaldırılmasıyla gerçekleştirilir. İç uyumumuz için konfederasyon gerekli olacak, dış savunmamız için de ittifaklar gerekli olabilir.”

Geri