• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Ihr heißt Soyadı - Ihr nasıl kullanılır?

Mandıra Filozofu

Moderator
Yönetici
Almancaya yeni başlayan biri olarak, kelimenin kullanımı konusunda gerçekten kafam karıştı Ihr. Grammatik activ A1-B1'i kullanarak bir alıştırma yapıyordum ve sınavlardan birinin passt zusammendoğru cevabı şuydu:

Ihr heißt Smith- Bana göre bu mümkün değil çünkü anlamın You (guys) are (known as) Smiths(A1 Almanca bilgi birikimiyle) 'ye çevirebileceğimi varsayıyorum Sie sind Smiths.

Bir yerlerde çok hatalı olduğumu biliyorum - lütfen yardım edin!

"Heißen" fiilinin İngilizce'ye basit bir çevirisi yoktur. Kelimenin tam anlamıyla "adına sahip olmak" anlamına gelir. İngilizce'de buna en yakın şey "çağrı beni" ya da "onlar beni çağırıyor"dur, ancak bunlar tam olarak aynı değildir çünkü konu Almanca'dakiyle aynı değildir, eski moda ya da iddialı göründüklerinden bahsetmiyorum bile. modern İngilizcede. Bir başka, daha birebir İngilizce ifade ise "kendini çağırmak"tır, ancak Almanca ekstra zamire ihtiyaç duymaz ve hala eski moda veya iddialıdır. Dolayısıyla belirli bir miktarda yeniden ifadeye ihtiyaç vardır; "Ich heiße Smith", "Benim adım Smith" olur ve bunun tersi de geçerlidir. (Almancada "Benim adım Smith"in daha birebir çevirisi vardır, yani "Mein Name ist Smith"). Dolayısıyla, "heißen"in isimler söz konusu olduğunda kendi kendinize yaptığınız bir şey olduğunu aklınızda bulundurun, tam tablo şu şekildedir:

• "Ich (I) heiße Smith."
  • "Wir (biz) heißen Smtih."
  • "Du (sen, ünlü tekil) heißt Smith."
  • "Ihr (sen, aile. çoğul) heißt Smith."
  • "Er/sie/es (o/o/o) heißt Smith."
  • "Sie (onlar) heißen Smith."
Almanca'da "du", "ihr" ve "Sie" dahil olmak üzere çeşitli "siz" biçimlerinin bulunduğunu unutmayın. "Sie" formu, "onlar" anlamına gelen "sie" ile aynı fiil çekimine sahip olduğundan onu yukarıdaki tabloya dahil etmedim. "Sie" formunu kullanmak, "Sie heißen Smith", "Ihr heißt Smith"in kibar alternatifi olduğundan yanlış olmaz. Hangisinin daha iyi olacağı koşullara ve kiminle konuştuğunuza bağlı olacaktır. "Sein" sözcüğünü kullanmak da koşullara bağlı olarak tümüyle yanlış olmayacaktır: "Ich bin Smith", "Das ist Smith". Ancak bunu çoğul bir özne için kullanmanın alışılmadık olacağını düşünüyorum.

Geri