• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Hidrojenli arabaları neden bu kadar çabuk terk ettik?

Mandıra Filozofu

Moderator
Yönetici
Toyota'nın hidrojenle çalışan içten yanmalı motorla ne yaptığına (ve yapmakta olduğuna) baktıkça... Anlamıyorum. Hidrojenin depolama maliyetlerinin pahalı olduğunu biliyorum, ancak eğer ölçek artırılsaydı maliyet önemli ölçüde düşmez miydi? Boring Şirketi dev yer altı depolama tesisleri kazabilir (yeterince derine kazarsanız bok gibi soğuktur)... ve hidrojen tanklarını orada depolayabilir; sürücü bir rampadan aşağı inecek, hidrojen tankını değiştirecek ve arabayı sürecektir. kapalı.

Dağınık pillerin olmadığı temiz enerjinin gözümüzün içine baktığını hissediyorum, eğer olası bir gelecek yoksa Toyota neden bu konuda risk alıyor? Anlamıyorum. Biri beni eğitsin.

(Bunu gündeme getirmemin nedeni, yakın zamanda tüm elektrikli araba akülerinin %5'inin geri dönüştürüldüğünü, geri kalanına ne olacağını kim bilebilir... başlangıç için iyi olmadıklarını okumamdır...)

Eğer tüm dünya hükümetler devreye girdi ve şöyle dediler: İklim değişikliğini oldukça yanlış hesapladık, her şeyin 5 yıl içinde değişmesi gerekiyor... tüm seri üretim bu hidrojen fikrine dönüştü... bu imkansız olur muydu? Yoksa ölçeklenir mi?

Etrafıma şöyle bir göz attığımda hidrojeni yakıt olarak kullanmanın bazı kesin olumsuz yönlerini buldum:
  • Yatırım Gereklidir. ...
  • Hammadde Maliyeti. ...
  • Düzenleyici Sorunlar. ...
  • Genel Maliyet. ...
  • Hidrojen deposu. ...
  • Altyapı. ...
  • Son derece yanıcı.
  • Dünya üzerinde neredeyse hiç saf hidrojen yok çünkü çok reaktif. Hidrojenin çoğu, karbondioksit ve diğer sera gazlarını üreten bir süreçte metandan [doğal gaz] yapılır.
Arabalarımıza güç sağlamak için hala fosil yakıtları kullanmamızın nedeni, bunun daha ucuz ve daha basit bir enerji üretim aracı olmasıdır. Bir gün ucuz fosil yakıtlarımız tükendiğinde bu değişecek. Umarım o zaman Fusion yeterince ucuz, kullanımı basit ve ulaşım açısından pratik olacaktır.

Etrafıma şöyle bir göz attığımda hidrojeni yakıt olarak kullanmanın bazı kesin olumsuz yönlerini buldum:
  • Yatırım Gereklidir. ...
  • Hammadde Maliyeti. ...
  • Düzenleyici Sorunlar. ...
  • Genel Maliyet. ...
  • Hidrojen deposu. ...
  • Altyapı. ...
  • Son derece yanıcı.
  • Dünya üzerinde neredeyse hiç saf hidrojen yok çünkü çok reaktif. Hidrojenin çoğu, karbondioksit ve diğer sera gazlarını üreten bir süreçte metandan [doğal gaz] yapılır.
Arabalarımıza güç sağlamak için hala fosil yakıtları kullanmamızın nedeni, bunun daha ucuz ve daha basit bir enerji üretim aracı olmasıdır. Bir gün ucuz fosil yakıtlarımız tükendiğinde bu değişecek. Umarım o zaman Fusion yeterince ucuz, kullanımı basit ve ulaşım açısından pratik olacaktır.
Peki Toyota bunu nasıl başardı...

Elon Musk'un Boring şirketi, içinden geçebileceğiniz büyük yer altı tesisleri yapabilir, hidrojen depolama tankınızı değiştirebilir ve yola çıktığınızda anında yakıt ikmali yapabilirsiniz.

Ayrıca kendimi tekrar ediyormuşum gibi hissediyorum... Toyota bunu nasıl yapıyor... Kaliforniya'da uzun yıllardır aktif hidrojen yakıt istasyonları var ve genişletiyorlar.

Geri