Görünüşe göre
Thomas Hickey sadece sahte para dağıttığı için tutuklandı ve Kıta Ordusu (ABD) askerlerine İngilizlere sığınmaları için para ödemeyi planladığı için asıldı. Suikast planı asla bir söylenti olarak suçlanmadı veya söylentiden başka bir şey olduğu tespit edilmedi. Yani
hiç kimse özellikle bunun için tutuklanmış gibi görünmüyor.
Peki tüm bu tarihi duman neyle ilgili?
Öncelikle bu oldukça etkili bir söylenti gibi görünüyor, günümüzün komplo teorilerinden birine benziyor. 19. yüzyıldan kalma bir Washington Tarihçisi olan William Sophie Baker, aynı pasajda çok sayıda açık olgusal hata bulunmasına rağmen, bunu gerçekmiş gibi yazmıştır. Görünüşe göre mahkeme kayıtlarına bakmak yerine söylentilerin belgelerini gerçekmiş gibi algıladı.
Şimdi Bay Meltzer'e geliyoruz . Kurgusal olmayan çalışmaları için "gerilim" konusunda uzmanlaşmış, profesyonel bir romancı ve çizgi roman yazarıdır. Eğitim eğitimi avukatlıktır.
Söz konusu kitap için Amazon incelemelerini, özellikle de olumsuz olanları çok aydınlatıcı buluyorum.
İşte , kendisini "Louis L" olarak tanımlayan bir kullanıcıdan, sanırım durumu büyük ölçüde özetliyor:
Yanıltıcı Başlık
14 Ocak 2019'da Amerika Birleşik Devletleri'nde İncelendi Doğrulanmış Satın Alma
ABD'de sansasyonel ancak şüpheli gazete manşetlerine ve web gönderilerine maruz kalıyoruz. Artık şüpheli "tarih kitaplarını" ekleyebiliriz. George Washington'u Öldürmeye Yönelik Gizli Plan, söylenti ve varsayımlardan başka hiçbir şeye dayanmıyor. Yazar yalnızca bir avuç kaynak bilgi veriyor ve bunları 410 sayfalık spekülasyona ve tekrarlanan düzyazıya dönüştürüyor. Brad Meltzer, “Yazarın Notları” kitabında tarihçi Joseph Ellis'e ulaşıp bu konunun “…her zaman anlaşılması zor” olacağını söyleyen Joseph Ellis hakkında yazıyor ve Meltzer “O haklıydı” diyor. O zaman şu soru akla geliyor: Neden kitap yazmaya çalışalım ki?
Sahte paranın kasıtlı olarak hükümetleri istikrarsızlaştırmak için kullanıldığına dair hikayeler duydum, bu yüzden Bay Hickey'nin inatçı bir dolandırıcıdan ziyade gerçekten kendini adamış bir casus olduğu oldukça makul görünüyor. Bununla birlikte, doğrudan şiddet içeren herhangi bir şeye karıştığı kanıtlanmadı, bu da muhtemelen insanların onun gerçek kanıtlanmış komploları yerine daha korkunç komplo teorisini tercih etmesinin nedenidir.
Kısacası, tüm bu olay, benim tarihin
Özgürlük Değeri İlkesi adını verdiğim şeyin bir ürünü gibi görünüyor: "Efsane gerçeğe dönüştüğünde, efsaneyi yayınlayın."