• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Baymak eski kombi doğalgaz faturası çok geliyor

Kemal Ayhan

Administrator
Yönetici
Merhaba
Benim kombim eski Baymak marka yüksek fatura ödüyorum evim eski yalıt
Servisime yoğuşmalı alayımmı diyorum senin ev ısı yalıtımlı değil faydası olmaz diyor Kombi eski olduğu için artık sık sık arızalar çıkıyor birini yapıyoruz başka bi yerden başka problem çıkıyor Yeni kombiler pahallı olduğu için kızıp aman deyip alamıyorum. Servis tanıdık bunun içinde gerek yok diyor Başka yere soruyorum kombi çalışıyorsa devam et deniyor Bu işin sınırı yokmu hangi durumda yeni kombi alınmalı Yoğuşmalı kombi için illa ev yalıtımlımı olmalı Yoğuşmalı kombide ilk mantık çıkan buhardan yararlanma değilmidir Yoğuşmalı kombiden yakıt tasarrufu edebilmek için belli şartlarmı oluşması gerekiyor bunlar oluşmazsa boş yeremi almış olurum
Kısaca eski kombinin yenisiyle değişmesi için ne olması gerekyor ve yoğuşmalı kombi almak için hangi kriterlere dikkat edilmeli

Çözüm
Eski tip kombinin verimi olsaydı herkes gider 2.el alırdı. Teknoloji çok değişti.Yoğuşmalı olanların dahi teklisi çiftlisi var. Konvansiyonel kombilerde yanan doğalgazdan oluşan atık gaz ve beraberinde oluşan su buharı direkt bacadan dışarı çıkar. Yoğuşmalı kombilerde ise atık gaz sisteminin önüne eklenen ısı eşanjörü sayesinde gaz bacadan çıkmadan önce gazdaki su buharı ayrıştırılıp enerjiye dönüştürülerek yeniden kullanılır. Burda amaç aynı parayla daha verimli ısınma yada konforlu ısınmadır. Evet 80 model mersedeste çok sağlam arabadır ama fonksiyonel değildir. Ustası,Parçası bulunmaz.Bulunsada çok pahalıdır. 10 sene geçtimi fabrikası üretimini durdurur, parçası üretilemezşÇok yakar, iç ısıtması dahi konvensiyonel değildir vs. Bu bir...
Ah ah yogusmali kombiler insanlara tasarruf yapsin diye uretilmedi elondeki hermatik kombinin kiymetini bilin bir revizyon atolyesiyle anlasin revize ettirin yogusmali kombi agrimayan dise pense vurmaktir sana %8 tasarruf saglayacak diye malzemeden %100 fazla ödemektir

Yoğuşmalı yoğuşmalı sır kardeş Zeren eski baymaklar normalden fazla yakar yoğuşmalı izolasyon olsada olmasada en az yüzde yirmi az yakar senin kombinden otuz az yakar imkanın varsa değiştir yoksada yavaş yavaş haziligini yap gittiği yere kadar

Eski tip kombinin verimi olsaydı herkes gider 2.el alırdı. Teknoloji çok değişti.Yoğuşmalı olanların dahi teklisi çiftlisi var. Konvansiyonel kombilerde yanan doğalgazdan oluşan atık gaz ve beraberinde oluşan su buharı direkt bacadan dışarı çıkar. Yoğuşmalı kombilerde ise atık gaz sisteminin önüne eklenen ısı eşanjörü sayesinde gaz bacadan çıkmadan önce gazdaki su buharı ayrıştırılıp enerjiye dönüştürülerek yeniden kullanılır. Burda amaç aynı parayla daha verimli ısınma yada konforlu ısınmadır. Evet 80 model mersedeste çok sağlam arabadır ama fonksiyonel değildir. Ustası,Parçası bulunmaz.Bulunsada çok pahalıdır. 10 sene geçtimi fabrikası üretimini durdurur, parçası üretilemezşÇok yakar, iç ısıtması dahi konvensiyonel değildir vs. Bu bir örnek. İmkanın varsa çok daha pahalanmadan yoğuşmalı al tak derim.Şimdi 12 taksit bile yapılıyor. Sen taksitini bitirene kadar fiyatı 2 ye katlar.

Çözüm
Isı yalitimsiz binada hiçbir işe yaramaz kombi değiştirmek ama kombi çok arza veriyorsa 15yilliksa artık yılların yorgunluğu contalarin ömrü biter onlarda bir güzel bakimla değişir devam eder kombide su kicagi yoksa sıkıntı olmaz kombi alma bosuna

Geri