• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Arabamın Aküsü Hakkında endişelenmelimiyim?

Safiye

Yeni Üyemiz
Bir adam arabamın aküsünü değiştirdi ve siyah kabloyu ve ardından kırmızı kabloyu bağladı. Google bunun aksi olması gerektiğini söylüyor. Siyah olanı bağladığında alarmım bir kez çaldı. Kıvılcım, ateş, titreyen ışıklar veya sıra dışı herhangi bir şey yok. Bundan sonra arabayı birkaç saat sürdüm, her şey her zamanki gibi.

Buna rağmen pilin kısa devre yapmasından veya hasar görmesinden endişelenmeli miyim? Şu anda -6 C'de dışarıda park edilmiş durumda, bunun pek alakalı olup olmadığını bilmiyorum.

Bu durumda, zararsız, kötü bir durum olarak değerlendirilmemeli ... Ancak biraz endişelenmekte haklısınız. Önce olumlu tarafı, sonra olumsuzu koymanızın nedeni, önce olumsuzu koyarsanız, olumlu tarafı devre dışı bırakıp daha büyük sorunlara yol açma şansınızın olmasıdır. Örneğin, negatif tarafı zaten takmışsanız, pozitif tarafı vidalamaya çalışırken anahtarınız yanlışlıkla bir şeye değerse ve topraklanırsa, kıvılcım çıkar ve sorun yaşarsınız. Olumlu tarafı ön plana çıkararak bu durumun tamamen önüne geçilir. Kıvılcım görmediğinize ve aracın beklendiği gibi çalıştığına göre her şeyin yolunda olduğunu öneririm.

Geri