• Eğitim sadece okula gitmek ve bir derece kazanmakla ilgili değildir. Bilginizi genişletmek ve yaşam hakkındaki gerçeği almakla ilgilidir. – Shakuntala Devi

Alman demiryolu, MS-DOS ve Windows 3.11 sistemlerini yönetmek için BT yöneticisi arıyor

bir-zamanlarin-ms-dos-ile-beraber-calisan-grafik-ara-yuzlu-windowsunu-oldu-saniyorduk-thILLYGk.jpg

Almanya merkezli bir demiryolu yakın zamanda kendine özgü becerilere sahip bir BT yöneticisi için iş başvurusunda bulundu. X kullanıcısı konkretor yakın zamanda Windows 3.11 ve MS-DOS dahil olmak üzere eski işletim sistemleri hakkında bilgi sahibi bir BT uzmanı arayan bir iş ilanı keşfetti. Liste daha sonra kaldırıldı ancak kullanıcıya göre, Almanya'da yaygın olarak kullanılan demiryolu tanıtım panolarıyla ilgili iş.​

Tom's Hardware, adayların , operatörlere önemli teknik tren verilerini gerçek zamanlı olarak görüntülemek için kullanılan, 8 MB RAM'e sahip 166 MHz işlemcileri çalıştıran makineleri denetleyeceklerini öğrendi.

Kritik altyapı için eski yazılımlara güvenmek bir güvenlik tehlikesi gibi görünebilir ancak durum tam tersidir.

Eski donanım ve işletim sistemleri savaş testlerinden geçmiş, en parlak dönemlerinde kapsamlı bir şekilde araştırılmış ve yamalanmıştır. Aynı şey bu platformlar için yazılmış yazılımlar için de söylenebilir; bunlar, amaçlanan görevleri sorunsuz bir şekilde yerine getirebilecek noktaya kadar iyileştirilmiştir. Eğer bozuk değilse tamir etmeyin.

Ayrıca eski platformların modern siber suçlular tarafından hedef alınma olasılığının daha düşük olduğu da iddia edilebilir. Hala bunları kullanan çok az sayıda hedef varken, eski bir sistemin tüm ayrıntılarını öğrenmek mantıklı gelmiyor. Bir bilgisayar korsanının milyonlarca sistemin hâlâ kullandığı daha yeni bir konuda uzmanlaşması çok daha iyi olacaktır.

Eski sistemler çoğu kişinin düşündüğünden çok daha yaygındır ve hala kritik görev sistemlerini çalıştırmak için kullanılmaktadır. Bazı uçak üreticileri, servis güncellemelerini eski uçaklara uygulamak için hala disketler kullanıyor. Chuck E. Cheese yıllarca animatroniklerini çalıştırmak için züppeleri kullandı ve ABD ordusunun nükleer silah sistemlerinde 1970'lerden kalma IBM Series-1 bilgisayarlarını kullanmayı 2019 yılına kadar bırakması mümkün değildi .

Alman demiryolu işletmecisinin yeni bir yönetici mi bulduğu yoksa sadece utançtan dolayı listeyi mi kaldırdığı belli değil. Eğer büyükbabanız yeni bir iş arıyorsa, belki ona bir telefon numarası bırakın ki başvurusunu postayla gönderebilsin.

Geri